• Pod koniec roku w Brighton otworzy się restauracja sprzedająca dania z dodatkiem CBD. Będzie to głównie kuchnia wegetariańska i wegańska.
• Restauracja przygotuje pozycje, które będą miały w ofercie rzadkie kannabinoidy, takie jak cannabigerol (CBG) i cannabinol (CBN).
• Oprócz dań restauracja będzie serwowała napary i przekąski na bazie różnych części konopi.
Canna Kitchen pierwszą restauracją w Anglii, która będzie oferować dania z marihuaną
1 listopada, Wielka Brytania zalegalizowała zabiegi medyczne z wykorzystaniem konopi indyjskich. Użycie ich przez osoby dorosłe pozostaje jednak zakazane. I jak to ma miejsce w wielu przypadkach, gdy legalizacja marihuany jest zarówno popularna, ale zabroniona przez prawo, wzrasta zainteresowanie CBD.
Pomimo wprowadzenia zakazu stosowania konopi, produkty CBD z konopi są legalne w Wielkiej Brytanii, podobnie jak produkty rolne z konopi. Stwarza to możliwości wykorzystania przez przedsiębiorstwa produktów z konopi CBD. A The Canna Kitchen, mieszcząca się w Brighton, jest pierwszą restauracją, która właśnie to zrobiła.
Pierwsza brytyjska restauracja z konopiami indyjskimi otwiera się już 1 grudnia
Duke Street w Brighton, nadmorskim miasteczku wypoczynkowym na południowym wybrzeżu Anglii, oddalonym o około godzinę jazdy samochodem od Londynu, to tętniąca życiem aleja sklepów, kawiarni, restauracji i butików. A 1 grudnia stanie się miejscem pierwszej w Wielkiej Brytanii restauracji oferującej dania kulinarne z dodatkiem marihuany. Kuchnia Canna Kitchen specjalizuje się w daniach wegetariańskich i wegańskich. Sam Evolution, który kieruje The Canna Kitchen, mówi, że w menu będą różnorodne napary z konopi.
Ponieważ THC jest nielegalne w Wielkiej Brytanii, wszystkie napary z konopi indyjskich w The Canna Kitchen będą wykorzystywały CBD. CBD otrzymywane z konopi jest legalne i nie jest psychoaktywne, więc nie powoduje euforii spowodowanej przez THC. Wychodząc poza typowe infuzje CBD, które są dziś wszechobecne, menu restauracji oferuje kilka innowacyjnych propozycji, które czynią go wyjątkowym.
Oprócz CBD, szefowie kuchni przygotują pozycje, które oferują rzadkie kannabinoidy, takie jak cannabigerol (CBG) i cannabinol (CBN). Oba te niepsychoaktywne kannabinoidy występują w mniejszych ilościach w roślinach konopi. Z badań wynika jednak, że mimo mniejszych stężeń mają one silne działanie terapeutyczne.
rozważ zakup w VapeFully 💜 |
The Canna Kitchen chce zmienić sposób, w jaki ludzie postrzegają konopie indyjskie
Sam Evolution chce, aby The Canna Kitchen wywołała szerszą dyskusję na temat konopi i postrzegania tej rośliny przez społeczeństwo. Czerpiąc inspirację z bogatej historii konopi i niesamowitej wszechstronności tej rośliny, szefowa kuchni Charlotte Kjaer tworzy dania, które reprezentują światowe smaki i „lecznicze właściwości kannabinoidów”.
Rzeczywiście, nasiona konopi są jednym z najbardziej kompletnych żywieniowo źródeł pożywienia dla człowieka na świecie. I aby pokazać ten fakt, w menu Kuchni Kanarowej nie znajdą się tylko napary CBD. Naczynia, podobnie jak tabula konopna, będą również zawierały konopie.
Użycie konopi daje Kjaer możliwość wykonania dań, które harmonizują z naturalnymi smakami i aromatami różnych odmian konopi i ich kwiatów. Kuchnia Canna nie tylko dąży do zrewolucjonizowania jadłodajni opartych na roślinach w Wielkiej Brytanii, ale także wprowadza na rynek kawiarnię CBD i dyspenserię oferującą napoje infuzowane i lekkie przekąski.
Tutaj The Canna Kitchen podąża za trendem, który szybko rozprzestrzenia się w całej Europie. Blooms Café, na przykład, stała się pierwszą kawiarnią, która sprzedaje konopie i kawę infuzowaną w Irlandii.
Źródło: https://hightimes.com
Autor:
VapoManiak, wielki fan waporyzacji, kolekcjoner i niezależny recenzent waporyzatorów. Masz pytanie? Napisz do mnie lub zostaw komentarz – odezwę się! Zapraszam też na grupę na Facebooku: Waporyzacja Ziół Leczniczych, gdzie otwarcie dzielę się swoją wiedzą i odpowiadam na bieżące pytania.